Sibiu, portal către trecut

Vedere din Turnul Sfatului

Lasă-te purtat într-o lume veche, istorică și medievală prin centrul istoric al Sibiului. Este unul dintre cele mai bine păstrate locații istorice din țară. Multe din zidurile și sistemele de fortificații sunt menținute într-o stare foarte bună creând un portal către trecut.


Sibiul a dat dovadă de potențial turistic atât la nivel național, cât și la nivel european. În anul 2007 a fost Capitală Culturală Europeană alături de Luxembourg. 



Ce poți vizita în Sibiu?
Podul Minciunilor
Biserica Evanghelică
Catedrala Sfânta Treime
Palatul Brukenthal
Zidurile cetății 
Parcul Cibin
Muzeul de Istorie Naturală
Muzeul de Istorie a Farmaciei
Muzeul "Asta"
Castelul de Lut Valea Zânelor

Podul Minciunilor, o adevărată bijuterie împânzită de legende. În Piața Mică se adunau la târg negustori, iar povestea spune că podul era un temut loc de pedeapsă. Cumpărătorii nemulțumiți cereau socoteală vânzătorilor, iar când nu se ajungea la o înțelegere, aceștia erau confruntați sub pod, în hohotele de râs ale mulțimii. 

Tot în preajma Podului, zi de zi se adunau guralivele, care împânzeau cetatea cu tot felul de bârfe şi veşti mincinoase. 



Astfel legenda spune că odată ce pășești pe el, acesta devine simțitor și viu. Când cineva spune o minciună, uriașul trezit din amorțeală începe să crape și să arunce mincinoșii peste balustradă. Savurând o cafea la terasele din apropiere, vei observa cum unii trecători pășesc ca pe ace. 


Pe lângă Podul Minciunilor se poate vizita și Turnul Sfatului care face legătura dintre Piața Mare și Piața Mică. Intrarea costă 2 lei și îți oferă o panoramă, așa cum doar păsările o mai prind din zborul lor și îţi încântă sufletul.



Catedrala Evanghelică
Schemă a Sibiului
Piața Mare
Privind spre orizonturi înalte
Catedrala Sfânta Treime este o splendoare și am avut norocul să o imortalizăm în lumina apusului, o explozie de culoare și contrast.


Când auzi de râul Cibin poate părea ceva banal, însă Sibiul a dezvoltat această zonă cu ideea de relaxare și plimbare. Pe ambele maluri sunt pietonale cu bănci de unde poți admira rățuștele sălbatice.



La doar 43 de km de Sibiu se află o oază de liniște și pace. Un loc inspirat din basme. Ajungând aici am realizat că poveștile chiar pot deveni realitate. Am fost vara și a fost incredibil. Castelul de Lut Valea Zânelor este o portiță către un alt tărâm.



Sibiul este unic, spectaculos şi autentic. Indiferent de câte ori l-ai văzut. Sibiul nu e niciodată acelaşi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov