Biserica Sfântul Bartolomeu, Brașov


Înconjurată de ziduri masive Biserica Sfântul Bartolomeu este cel mai vechi monument istoric al Brașovului. Acestă biserică a fost ridicată pentru unul dintre cei doisprezece apostoli, Sfântul Bartolomeu care a propovăduit cuvântul lui Dumnezeu până în Asia.



În ultima duminică înainte de 24 august (Ziua Sf. Bartolomeu) se desfășoară pelerinajul în această biserică care este ca o serbare religioasă.  Slujba festivă este urmată de dansuri, voie bună și cântece populare germane însoțite de fanfară.



Este un punct turistic mai puțin cunoscut deși prin anul 1225 Bartolomeu era centrul localității, centru din care şi astăzi face legătura cu cele mai importante zone ale Ţării Bârsei.



Este o biserică evanghelică-luterană construită în secolul al XII-lea, cu modificări substanțiale în secolul al XV-lea

Biserica de-a lungul timpului a suferit multe distrugeri cauzate de asalturile armatelor turcești în anul 1421, de armatele conduse de Vlad Tepeş în 1458 şi ultimele distrugeri au fost cauzate în perioada anului 1611 de către armatele lui Gabriel Bathory.



Atacurile ce au avut loc au adus diferite modificări ale arhitecturii care au adus cu ele modificarea bazei şi a fost introdusă forma de cruce. I s-au introdus şi stilul baroc clasic.



Luptele din primul război mondial au schimbat înfățișarea turnului cu ceas şi clopotelor pe care le poartă şi astăzi.



Intrarea principală se face de pe strada Lunga şi cum intri te surprinde măreția clădirii. Este o construcție impunătoare şi importantă pentru oraşul Braşov.



Biserica este construită pe o lungime de 50 m. o lățime de 23 m şi o înălțime de 53 m şi se poate vizita de luni până vineri între orele 10-17, iar interiorul bisericii se poate vizita până în ora 12:30.



Dealul Bartolomeu oferă o panoramă inedită asupra orașului şi bisericii.



Nu uita să dai un share ca să vadă şi prietenii acest vechi lăcaş.

Mulţumesc pentru susţinere!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov